Kváskový žitný chléb

Kváskový žitný chléb Recipe

By admin Published: 31 května, 2012

  • Cost: 41

Kváskový chléb je celozrnný, upečený výhradně z žitné mouky a neobsahuje žádné droždí. Chléb, ve kterém je místo droždí použitý kvásek, je lépe stravitelný. Při vhodném skladování má také delší trvanlivost, vydrží chutný a vláčný až týden, takže nemusíte ob den do krámu a ještě si pochutnáte:)

Ingredients

Instructions

  1. Tento recept je pro majitelky domácí pekárny. Pro ty kdo ji nemají stačí dát na plech na pečící papír a je to stejné.
  2. Mouku smícháme s kváskem, vodou a necháme těsto na teple 12 hodin kynout. Potom v pekárně nastavíme program příprava těsta, nezapomeňte si vyndat hnětací háky potom až budete pekárnu zapínat na pečení. Pečeme chlebík v troubě asi 50 minut.
  3. Kdo chce mít na zkus překvapení dá si dovnitř olivy a suš.rajčata. Pro masomilce...i pršut...je výborný:).
Příspěvek byl publikován v rubrice Bezlepková dieta. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.