Kváskový žitný chléb Recipe

By 31 května, 2012
Published:- Cost: 41
Kváskový chléb je celozrnný, upečený výhradně z žitné mouky a neobsahuje žádné droždí. Chléb, ve kterém je místo droždí použitý kvásek, je lépe stravitelný. Při vhodném skladování má také delší trvanlivost, vydrží chutný a vláčný až týden, takže nemusíte ob den do krámu a ještě si pochutnáte:)
Ingredients
- 500 gramů hladké žitné mouky
- 10 lžic kvásku
- 15 gramů soli
- 1 lžička kmínu
- 15 ks oliv
- 5 ks suš.rajčat
Instructions
- Tento recept je pro majitelky domácí pekárny. Pro ty kdo ji nemají stačí dát na plech na pečící papír a je to stejné.
- Mouku smícháme s kváskem, vodou a necháme těsto na teple 12 hodin kynout. Potom v pekárně nastavíme program příprava těsta, nezapomeňte si vyndat hnětací háky potom až budete pekárnu zapínat na pečení. Pečeme chlebík v troubě asi 50 minut.
- Kdo chce mít na zkus překvapení dá si dovnitř olivy a suš.rajčata. Pro masomilce...i pršut...je výborný:).
- Course: Snídaně
- Skill Level: Středně pokročilý