Grilování a grilovací kameny

Ve spolupráci s eshopem Biftek.cz jsme vyzkoušeli grilovací kameny – grilovat na nich maso a plátky bokoviny. aso z nich chutná hodně dobře – sám jsem ochutnal a je to rozdíl. Doba přípravy je na nich v podstatě stejná jako normální gril, jen je hodně rozdíl přímo nad ohněm (karcinogeny, atd.) a na přírodním kameni (mirně mastnotou nasákne, ale nemusíš v podstatě smažovařit v oleji, jako na ohřívacích nerez pultech).

Grilování a potom ochlazení v podstatě simuluje střídání ročních období, jen za jedno grilování je to statisíce let a žula se rozpadá výrazně rychleji, než peruánský kvarcit. Právě z něj na Biftek.cz máme speciální kameny – vydrží víc, než běžné ze žuly.

Někdo grilovací kameny nepoužívá, protože například na dovolené v Chorvatsku je nahřívali slabou elektrikou a trvalo to dlouho a kámen nebyl tak rozpálený.

Když jsme grilování na kameni poprvé zkoušeli, tak to chce pracovat dobře se škrabkou, jinak se tuk vyškvařený na kameni připálí. Přiznáme se – originální škrabka Stonefire je velmi ostrá a protože má plastový obal, může se při kratším pobytu u rozpáleného kamene mírně tavit. A obal škrabky se nám připálil, příště budeme rychlejší.

A jaké zkušenosti máte s grilováním na grilovacím kameni Vy?

Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.