Novinka na webu Jaruščin šrotový chleb

Odeslal(a): Tereza Krutilová
Název receptu:
Jaruščin šrotový chléb

Shrnutí receptu:
Recept je pro použití do domácí pekárny. Tento výborný a hodnotný chléb je vhodný jako prevence zácpy, může pomoci snížit obsah cholesterolu v krvi.

Počet porcí:
cca 10-12 plátků

Dieta:
Redukční dieta

Typ jídla:
Snídaně

Obtížnost
Začátečník

Cena:
20-30kč ,- Kč

Doba přípravy:
3 hod.

Ingredience:
450 ml pitné vody
200g pšeničné mouky hladké
100 ovesných vloček
100 pšeničného šrotu (pšeničné otruby)
100 sójové mouky hladké plnotučné
lžička kmínu
lněná semínka
sezamová semínka
1 a půl lžičky soli
půl lžičky medu nebo ječné sladěnky
kostka droždí

Instrukce:
Na dno formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu.
Přidáme mouky, šrot, vločky, semínka a koření.
Do jednoho rohu formy dáme sůl.
Uprostřed moučné a vločkové vrstvy uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme čerstvé droždí a zakápneme je medem.
Formu vložíme do pekárny a zvolíme program pro celozrný chléb.
když chleba pečeme poprvé, je potřeba si ohlídat těsto, zda je správné konzistence.
Má hodně vlákniny, a tak může potřebovat více vody.
Hotový bochník necháme v pekárně téměř vychladnout, teprve pak jej vyklepneme z formy a dáme na mřížku.
Ovesné vločky můžeme nahradit směsí různých obilných vloček, a tak chléb ještě obohatit.
Můžeme také přidat různá semínka nebo sušené obilné klíčky.

Novinka na webu Jaruščin šrotový chleb Recipe

By admin Published: 18 dubna, 2012

    Odeslal(a): Tereza Krutilová Název receptu: Jaruščin šrotový chléb Shrnutí receptu: Recept je pro použití do domácí …

    Ingredients

      Instructions

      1. Popište tento krok
        Příspěvek byl publikován v rubrice Články. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

        Napsat komentář

        Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *