Odeslal(a): Tereza Krutilová
Název receptu:
Jaruščin šrotový chléb
Shrnutí receptu:
Recept je pro použití do domácí pekárny. Tento výborný a hodnotný chléb je vhodný jako prevence zácpy, může pomoci snížit obsah cholesterolu v krvi.
Počet porcí:
cca 10-12 plátků
Dieta:
Redukční dieta
Typ jídla:
Snídaně
Obtížnost
Začátečník
Cena:
20-30kč ,- Kč
Doba přípravy:
3 hod.
Ingredience:
450 ml pitné vody
200g pšeničné mouky hladké
100 ovesných vloček
100 pšeničného šrotu (pšeničné otruby)
100 sójové mouky hladké plnotučné
lžička kmínu
lněná semínka
sezamová semínka
1 a půl lžičky soli
půl lžičky medu nebo ječné sladěnky
kostka droždí
Instrukce:
Na dno formy s nasazenými míchadly nalijeme vodu.
Přidáme mouky, šrot, vločky, semínka a koření.
Do jednoho rohu formy dáme sůl.
Uprostřed moučné a vločkové vrstvy uděláme malý důlek, do kterého rozdrobíme čerstvé droždí a zakápneme je medem.
Formu vložíme do pekárny a zvolíme program pro celozrný chléb.
když chleba pečeme poprvé, je potřeba si ohlídat těsto, zda je správné konzistence.
Má hodně vlákniny, a tak může potřebovat více vody.
Hotový bochník necháme v pekárně téměř vychladnout, teprve pak jej vyklepneme z formy a dáme na mřížku.
Ovesné vločky můžeme nahradit směsí různých obilných vloček, a tak chléb ještě obohatit.
Můžeme také přidat různá semínka nebo sušené obilné klíčky.
Novinka na webu Jaruščin šrotový chleb Recipe
By 18 dubna, 2012
Published:Odeslal(a): Tereza Krutilová Název receptu: Jaruščin šrotový chléb Shrnutí receptu: Recept je pro použití do domácí …
Ingredients
Instructions
- Popište tento krok