Benediktins eggs Recipe

By 21 dubna, 2012
Published:- Yield: 2 ks Servings
- Cost: 100
- Prep: 20 mins
Tak pěkně po anglicku:)...do těto snídaně jsem se v Austrálii zamilovala...voňavý čaj a benediktins eggs:)
Ingredients
- 3 ks žloutků
- 150 gramů másla
- 1 špetka soli
- 1 špetka pepře
- 1/2 citronu šťáva z citronu
- 4 ks vajec
- 4 plátky šunky nebo slaniny
- 4 plátky toustového chleba nebo klasického
Instructions
- Holandská omáčka: žloutky vložíme do hrnce nad vroucí vodu. Dno hrnce se nesmí dotýkat vody, jinak se nám vejce srazí.Postupně přidáváme kostky másla a dobře mícháme. Přidáme citronovou šťávu, mícháme. Ochutíme a udržujeme teplé.
- Na másle opražíme toustový chléb.Rozklepneme vejce do vroucí vody na 4 - 6 minut. Každé vejce zvlášť a uchováváme teplé. Toasty pomažeme máslem, plátek šunky, vejce a přelijeme holandskou omáčkou a ihned podáváme.
- Ozddobíme zeleninkou, okurka i rajče a přeji dobrou chuť.
- Course: Snídaně
- Skill Level: Středně pokročilý