Růžičková kapusta v sýrové omáčce Recipe

By 12 března, 2012
Published:- Yield: 4 Servings
- Cost: 150
- Prep: 35 mins
Růžičková kapusta v sýrové omáčce
Ingredients
- 1 stroužek česneku
- 1 kávová ližička mletého kmínu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 kávová lžička soli
- 200 gramů sýra- Niva nebo Eidam
- 1 lžička muškátového květu
- 50 militrů tučnější smetany 30%
- 1 decilitr suchého vína- Tramín červený, Neuburské atd.
Instructions
- Růžičkovou kapustu,očistíme, krátce povaříme v osolené vodě.
- Olivový olej v hrnci předehřejeme, přidáme pár lžic, vody, a drcený kmín a na plátky nakrájený česnek. TIP. Drcením česnek ztrácí výživné látky a také svou štiplavost.
- Sýrová omáčka, pokud ji chceme výraznější použijeme Nivu pokud jemnější stačí Eidam nebo Ementál.
- Sýr nastrouháme na nudličky a rozehřejeme na másle. Po 10 minutách, když sýr začne se rozpouštět přidáme víno.
- Přidáme na konec smetanu, sůl,pepř. Přelijeme růžičkovou kapustu a podáváme. Vhodná příloha rýže nebo šťouchaný brambor.
- Course: Hlavní chod