Rajská omáčka s knedlíkem Recipe

By 15 dubna, 2012
Published:- Yield: 4 Servings
- Cost: 80
- Prep: 50 mins
Moc dobré..klasický recept zvládne i začínající kuchařka.
Ingredients
- 500 kilogramu hovězího masa
- 1 ks bobkového listu
- 200 gramů rajského protlaku
- 100g gramů spařených rajčat
- 1 snítka tymiánu
- 1 špetka skořice
- 1 špetka cukru
- 1 špetka soli
- 1 ks cibule
Instructions
- Hovězí maso vložíme i s kořením do studené vody a osolíme. Vaříme asi tak 1 hodinu a půl až je měkké. Vývar nevylíváme,protože jím budeme podlévat omáčku a zbytek dáme na polévku s nudlemi.
- Cibulku nakrájíme na kostičky, a zpěníme na oleji.Přidáme rajský protlak,nové koření,bobkový list a a zalijeme vývarem. Provaříme 20 minut. Až je omáčka dostatečně uvařená, tak omáčku scedíme a zahustíme hladkou moukou a ještě minutku dováříme. Poté vložíme uvařené hovězí maso na plátky a podáváme s houskovým knedlíkem.
- Course: Oběd
- Skill Level: Začátečník