Velikonoční mazanec

Velikonoční mazanec Recipe

By admin Published: 21 dubna, 2012

  • Yield: 2 ks Servings
  • Cost: 100
  • Prep: 1 hr 20 mins

Jednoduché, kynuté těsto,zvládne každý

Ingredients

Instructions

  1. Do části vlažného mléka s malým množstvím cukru a mouky rozdrobíme droždí. V míse utřeme změklý tuk a s cukrem a žloutky.
  2. Mouku se solí prosejem k utřenému tuku se žloutky a část si necháme na vypracování těsta na vál. Přilijeme kvásek,mléko se solí a nejdříve vařečkou v míse vymícháme těsto. POZOR : na počátku je těsto řidší potom houstne,nepřidávat mouku.. Těsto přeložíme na vál a vypracujeme rukama, až se nechytá válu.
  3. Nakonec do těsta přidáme mandle rozinky a necháme v míse přikryté vykynout asi hodinku.
  4. Když je těsta 2x tolik, vyklopíme jej na vál a uděláme 2 bochánky.Troubu dobře rozehřejeme vložíme pomazaný mazanec vejcem a pečeme asi hodinu až bude na vrchu zlatý. Dobrou chuť.
Příspěvek byl publikován v rubrice Klasické recepty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *