Velikonoční mazanec Recipe

By 21 dubna, 2012
Published:- Yield: 2 ks Servings
- Cost: 100
- Prep: 1 hr 20 mins
Jednoduché, kynuté těsto,zvládne každý
Ingredients
- 1 kilogram polohrubé mouky
- 150 gramů tuku
- 150 gramů cukru
- 60 gramů droždí
- 1/2 litru mléka
- 1 špetka soli
- 2 vejce na potření
Instructions
- Do části vlažného mléka s malým množstvím cukru a mouky rozdrobíme droždí. V míse utřeme změklý tuk a s cukrem a žloutky.
- Mouku se solí prosejem k utřenému tuku se žloutky a část si necháme na vypracování těsta na vál. Přilijeme kvásek,mléko se solí a nejdříve vařečkou v míse vymícháme těsto. POZOR : na počátku je těsto řidší potom houstne,nepřidávat mouku.. Těsto přeložíme na vál a vypracujeme rukama, až se nechytá válu.
- Nakonec do těsta přidáme mandle rozinky a necháme v míse přikryté vykynout asi hodinku.
- Když je těsta 2x tolik, vyklopíme jej na vál a uděláme 2 bochánky.Troubu dobře rozehřejeme vložíme pomazaný mazanec vejcem a pečeme asi hodinu až bude na vrchu zlatý. Dobrou chuť.
- Course: Svačina
- Skill Level: Středně pokročilý