Vaječná tlačenka

Vaječná tlačenka Recipe

By admin Published: 4 května, 2012

  • Yield: 5 Servings
  • Cost: 80
  • Prep: 1 hr 20 mins

Výborný jarní recept...lehká večeře.

Ingredients

Instructions

  1. Želatinu si necháme nabobtnat v 1dl vody asi 20 minut. Nebo použijeme 2 sáčky želatiny přímo na tlačenku pro větší tuhost.
  2. Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli (nemusí být) a salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z Moravanky vyndáme a nakrájíme na menší kousky, přidáme kyselou okurku podle chuti. Pro děti doporučuji méně kořenit.
  3. Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs osolíme, opepříme a přidáme sojanézu Směs promícháme.
  4. Připravíme si nálev vody tak, aby obsah vody byl 2dl, které dáme svařit s vývarem pak přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do rozpuštění (nevaříme). Vlažným nálevem zalijeme vaječnou hmotu, promícháme. Připravíme si dortovou formu- vroubkovanou do které vložíme potravinářskou fólií (pro lepší pozdější manipulaci) a vlijeme hmotu.
  5. Vaječnou tlačenku z Moravanky nebo i jiné sterilované zeleniny necháme v lednici ztuhnout a krájíme.
Příspěvek byl publikován v rubrice Nemléčná dieta. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna.