Vaječná tlačenka Recipe

By 4 května, 2012
Published:- Yield: 5 Servings
- Cost: 80
- Prep: 1 hr 20 mins
Výborný jarní recept...lehká večeře.
Ingredients
- 250 ml sojanézy
- 1 sklenice steril.zeleniny MORAVANKA
- 1 ks cibule
- 4 ks vejce
- 20 degagramů měkký salám- BIO ŠUNKA
- 40 gramů želatiny
- 2 ks kyselých okurek
- 2 decilitry vývaru z hovězího- čerstvý nebo mražený
Instructions
- Želatinu si necháme nabobtnat v 1dl vody asi 20 minut. Nebo použijeme 2 sáčky želatiny přímo na tlačenku pro větší tuhost.
- Vejce uvaříme natvrdo. Cibuli (nemusí být) a salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu z Moravanky vyndáme a nakrájíme na menší kousky, přidáme kyselou okurku podle chuti. Pro děti doporučuji méně kořenit.
- Vejce nakrájíme na kostičky a smícháme se salámem a zeleninou. Směs osolíme, opepříme a přidáme sojanézu Směs promícháme.
- Připravíme si nálev vody tak, aby obsah vody byl 2dl, které dáme svařit s vývarem pak přidáme nabobtnalou želatinu a mícháme do rozpuštění (nevaříme). Vlažným nálevem zalijeme vaječnou hmotu, promícháme. Připravíme si dortovou formu- vroubkovanou do které vložíme potravinářskou fólií (pro lepší pozdější manipulaci) a vlijeme hmotu.
- Vaječnou tlačenku z Moravanky nebo i jiné sterilované zeleniny necháme v lednici ztuhnout a krájíme.