Italský chléb foccacia ze surovin „co dům dal“ Recipe

By 18 března, 2012
Published:- Yield: 4 Servings
- Cost: 50
- Prep: 50 mins
Je to výborný chléb s využitím různých surovin a koření...Pokud máte inspiraci, je pokaždé jiný.
Ingredients
- 1 kg hladké mouky
- 8 lžic olivového oleje- extra panenský
- 60 gramů droždí
- 1 špetka cukru
- 1 lžička soli
- 2 stroužky česneku
- 2 hrstky oliv s lososem
- 1 hrstka sušených rajčat
- 400-500 mililitrů vlažného mléka
Instructions
- Vlažné mléko,droždí, mouku a špetku cukru vytvoříme kvásek. Postupně zapracujeme mouku a olej necháme vykynout na teplém místě. Pokud topíte topení pokud ne tak v trošku rozehřáté troubě...krásně kyne.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na dva díly a vyválíme placky, na ty poklademe olivy na plátky a tymián, rozmarýn dle chuti a potřeme česnekem rozmíchaným v olivovém oleji a do těsta vytvoříme doličky.
- Troubu vyhřejeme na plech dáme pečící papír a pečeme na 200 stupňů 20 minut. Postup opakujeme a měníme náplně dle fantazie. Přejeme dobrou chuť.
- Tento chléb je vhodný k polévkám krémovým jemné chuti např. žampionový krém. Nedávejte si výraznou polévku, přehlušily by se jednotlivé chutě jídel.